Ristiin linkittäminen

Jokaisen Lumon yrityksen kannattaa laittaa omille sivuilleen maininta ja linkki muista Lumon yrityksistä.
- Kun kaikki markkinoivat toisiaan, saavat kaikki hyötyä. Ja asiakas on tyytyväinen, kun saa hyviä vinkkejä siitä, mitä alueella kannattaa tehdä.
- Hakukoneoptimoinnin kannalta tämä on tärkeää – tällä tavalla kaikki saavat arvokasta linkkimehua.

Hakukoneoptimointi ja ristiin linkittäminen

Google nostaa hakutuloksia esille pää-asiassa kolmen tiedon varassa:
- Sivun sisällön vastaavuus suhteessa haettuun sanaan. Eli jos asiakas etsii majoitusta Länsi-Uudeltamaalta, olisi yrityksen nettisivuilla hyvä mainita ainakin nämä kaksi sanaa.
- Kuinka suosittu sivu on. Eli jos sivuilla on paljon kävijöitä, näkee Google, että sivusto on jollain tavalla merkittävä.
- Sivustolle johtavat linkit. Mitä enemmän linkkejä johtaa yhdelle tietylle sivulle, sitä tärkeämpänä Google sen näkee. Eli jos 100 muuta nettisivustoa on linkannut kyseisen sivun omille sivuilleen, on se silloin varmasti tärkeä. Oleellista on myös, minkälaisilta sivuilta linkit tulevat - eli jos maitokauppa linkittää autokauppaa, ei se ole yhtä arvokas kuin jos autolehti linkittää autokauppaa.

Lumon verkosto voi vaikuttaa merkittävästi viimeiseen kohtaan linkittämällä yritykset ristiin. Eli jokainen Lumon yritys voi laittaa omille sivuilleen listan Lumon yrityksistä ja laittaa mukaan kyseisen yrityksen nettisivuosoitteen ja tehdä siitä ”hyperlinkin”, eli sellaisen, että klikkaamalla nimeä, asiakas siirtyy mainitulle sivulle.

Tässä piilee kuitenkin riski. Jos kaikki laittavat vain listauksen yrityksistä, huomaa Google, että tässä yritetään kerätä keinotekoisesti linkkimehua. Tästä syystä jokaisen pitäisi muotoilla sivu omalla tavallaan ja laittaa linkitykset jonkinlaisen sisällön yhteyteen.

Ohjeistus ristiin linkittämistä varten

Alla on lista Lumon yrityksistä ja niiden nettisivut.

Helpointa on varmasti luoda omille nettisivuille uusi alasivu, jonka nimi olisi esim.
Lähialueen tarjontaa
Matkailupalveluita Länsi-Uudellamaalla
Kokeile myös näitä
Tms.

Kirjoita uudelle (tai vanhalle) sivuille tekstiä miten haluat. Voit laittaa vaikka alaotsikoita, esim.
Majoitusta
Ruokailua
Aktiviteetteja

Jne.

Tai vaikkapa näin:
Mökkeilyä Lohjalla
Rantaelämää Hangossa
Liikuntaa Raaseporissa

Jne.

Tai voit kirjoittaa kokonaisen jutun, jonka sisälle tiputtelet yritysten nimet, tähän tapaan:

Länsi-Uudellamaalla pääset liikkumaan erittäin monipuolisesti. Esimerkiksi SE-Action (TÄSSÄ OLISI SIIS LINKKI SE-ACTIONIN SIVUILLE) tarjoaa melontaa ja talvella lumikenkäilyä. Kisakalliosta (TÄHÄN TAAS LINKKI) löydät mm. koripalloa ja curlingia. Jne…

Jos laitat siis omille nettisivuillesi linkin jonkin muun Lumon yrityksen sivuille, autat kaveria. Ehkäpä kaveri sitten auttaa sinua! On juuri sinun yrityksen etu, että mahdollisimman moni sitä linkittää.

HUOM! Google arvostaa myös ulospäin lähteviä linkkejä, joskin ei samalla tavalla kuin ”sisäänpäin” tulevia.

Yritykset löytyy täältä. Eikun töihin. Ja saa kysyä apua! Olen täällä teitä varten!
Comments