Ihmiset matkustelevat enemmän kuin koskaan aikaisemmin historian aikana. Monet haluavat suunnitella ja varata matkansa itse, esimerkiksi käymällä läpi matkakohteen eri hotellien tietoja ja valitsemalla sieltä edullisimman tai itselleen mieluisimman. Jotkut taas tykkäävät vertailla vaikkapa lentoja tai junamatkojen hintoja tarkkaan ja poimia parhaat tarjoukset, vaikka se tarkoittaisi muutamaa välilaskua pitkällä lentomatkalla. On kuitenkin monia ihmisiä, jotka haluavat lomamatkaltaan ennen kaikkea helppoutta ja sitä, ettei tarvitse huolehtia mistään käytännön asioista. He yleensä varaavat matkansa erillisen matkatoimiston kautta. Matkatoimiston kautta saa toki varattua pelkästään yöpymisenkin tai pelkät lennot, mutta useimmiten tarjolla on matkapaketti, johon sisältyy matkat, yöpymiset ja mahdolliset kuljetukset kohteessa. Tällöin ei tarvitse huolehtia kuin siitä, että saapuu lähtöpäivänä oikeaan paikkaan. Millaisia palveluita matkatoimistot sitten oikein nettisivuillaan tarjoavat? Toimivatko sivustot samalla periaatteella kuin perinteiset verkkokaupat, jossa tuotteita voi lisätä ostoskoriin? Mikäli matkakärpänen on puraissut tai olet muuten kiinnostunut matkailusta, niin lue ihmeessä eteenpäin. Kerromme tarkemmin matkatoimistoista, heidän nettisivustoistaan, sekä siitä, miten matka yleensä varataan. Hyppää siis kyytiin!

Nettisivustot

Matkatoimistoilla on siis monenlaisia nettisivustoja, ja yleensä niihin panostetaankin aika lailla. Kun asiakas saapuu ensimmäistä kertaa matkatoimiston sivustolle, hän saa jonkinlaisen ensivaikutelman nettisivuista. Jos sivu näyttää siltä kuin se olisi peräisin 1990-luvulta, tai jos vaikkapa kielikäännökset on huolimattomasti tehty, voi olla että mahdollinen asiakas poistuu sivustolta saman tien. Kukaan ei varmasti halua lähteä matkalle kyseisen matkanjärjestäjän kyydillä jos jo nettisivusto herättää epäilyksiä. Mieleen voi nousta monenlaisia kysymyksiä onko yritys hoitanut matkakohteessa kaikki maksut ja järjestelyt niin, että asiakkaat pääsevät hotelliin. Ehkä lentokenttäkuljetuksissa on jotain epäselvää. Ovatko nettisivut ylipäätään turvalliset, jos haluaa maksaa matkansa suoraan verkossa? Asiakkaalla pitää olla luottavainen olo, kun hän käyttää matkatoimiston nettisivuja. Matka voi kuitenkin maksaa satoja tai jopa tuhansia euroja, joten tilanne ei ole sama kuin jos olisi hankkimassa vaikkapa uutta mattoa keittiöön.

Matkatoimistot käyttävätkin yleensä paljon aikaa ja rahaa siihen, että nettisivustoa on sujuva käyttää ja että se lisäksi näyttää hyvältä. On tärkeää miettiä värimaailmaa ja monilla matkatoimistoilla onkin joku tietty väri, johon asiakas heti heidät yhdistää. Matkatoimistojen nettisivuilla pääsee tietysti yleensä tutustumaan erilaisiin matkapaketteihin. Lisäksi sivuilla on hyvä tarjota mahdollisimman kattavasti tietoa matkakohteista ja yleensä kaikesta matkustamiseen liittyvästä. Moni asiakas vasta harkitsee matkaa sivustolle tullessaan, ja asiakkaalle voi tulla epämiellyttävä olo, mikäli sivusto heti tyrkyttää väkisin matkan varaamista ja ostamista. Onkin siis tärkeää, että sivustolla on paljon kohteisiin ja matkustamiseen liittyvää oheismateriaalia. Majoituspaikoista on hyvä olla kattavat esittelyt kuvien kera ja lisäksi muiden asiakkaiden arvioita on hyvä olla mukana. Lisäksi eri matkakohteita on hyvä esitellä yleisellä tasolla, jotta asiakas voi rauhassa tutkia eri vaihtoehtoja ja sitten mahdollisesti valita itselleen sopivan matkan. Yrityksen on myös tärkeää kertoa omasta toiminnastaan, sekä siitä mitä lentoyhtiöitä he mahdollisesti käyttävät matkoillaan.

Jos asiakas sitten haluaa varata tai ostaa itselleen matkan, niin monet sivustot toimivat tavallisen verkkokaupan periaattella. Matkan voi yleensä joko varata tai ostaa suoraan sivujen kautta. Yleensä kuitenkin ennakkomaksu vaaditaan varauksen yhteydessä.